Nieuwe namen! New names!

Nieuwe namen! New names!

Nieuwe namen !!!

2018 wordt een klepper van formaat!


DADDY YANKEE reggaeton - Puerto Rico
De king of reggaeton komt voor de tweede keer naar Hoogstraten! Zijn passage in 2013 was een mijlpaal in de geschiedenis van het festival. De Daddy werd mega door 'Gasolina', dé latin hit uit 2005. Vorig jaar brak 'Despacito' alle online records (5 miljard Youtube views!), de hit die hij scoorde met Luis Fonsi en Justin Bieber. Begin 2018 kwam 'Dura' uit, opnieuw een hit op weg naar goud!


JACOB DESVARIEUX zouk - Guadeloupe
Da's die van Kassav', toch? Jazeker: hun frontman, bezieler, componist van de grootste hits én geweldig gitarist komt dit jaar solo met een beperkte begeleidingsgroep. De nadruk zal liggen op de ritmes uit Guadeloupe, gekruid met een bluesy gitaar-sound. Uiteraard zal hij de grote Kassav' successen niet vergeten. Inspiratie kan je opdoen met zijn solo-cd 'Euphrasine's Blues'.


DESCEMER BUENO salsa, latin pop - Cuba
Descemer is al vele jaren actief in de Cubaanse muziekwereld, vaak achter de schermen als componist. Na enkele solo-cd's in 2005 en 2012 volgde de doorbraak in 2014 met de hit van zijn hand 'Bailando'. Dit nummer werd bekend door Gente de Zona en vooral in de latere versie met Enrique Iglesias (2,5 miljard views on Youtube!) Ook Enrique's hit 'Subeme la Radio' uit 2017 is een Descemer compositie. Hun laatste samenwerking dateert van begin april 2018: 'Nos Fuimos Lejos'. Enrique zegt hierover: "We have an incredible partnership. He's an extremely talented performer, writer and artist".

BROEDERLIEFDE rap - NL
Na hun eerste passage op het Cahier clubpodium in 2016, volgt nu de upgrade voor deze 'broeder'-band. Broederliefde speelt in Nederland alles plat - van elke club tot de grootste festivals - en zelfs het Sparta-stadion in hun Rotterdam. In België werken ze gestaag naar de top. Beluister hier het geweldige 'Labanta' en 'Jungle'.


CARLYN XP soca - DOMINICA
Dominica in the house? Het is weer even geleden sinds de laatste passage van een band uit 'the nature island of the Caribbean'.
Carlyn Xavier Philip is de zangeres van deze soca-formatie uit Roseau. Drijvende kracht is echtgenoot Cornell Philip die in de jaren '90 aan de wieg stond van de lokale soca-variant 'Bouyon-music'. Cornell was toen de componist/toetsenist van o.a. de Bouyon-groep par excellence WCK. Carlyn XP is dit jaar de energieke vertegenwoordiger van de 'small island soca'.


ZALAMA CREW latin hip hop - Colombia
Dit collectief produceert al jaren de spannendste hip hop uit Colombia, voor het festival worden ze recht uit de 'barrios' van Cali geïmporteerd. De stad geldt nu als voorbeeld van de transitie van moordende misdaad-hoofdstad naar een economisch welvarende en veilige grootstad met de blik op de toekomst. Allemaal dankzij Maurice, de burgemeester die alle titels in zijn stad overboord heeft gegooid. En dankzij de Zalama Crew natuurlijk, die deze frisse wind mee aanblaast met hip hop vol reggae vibes.


THE DUBBEEZ reggae - NL
Nederland's opwindendste reggaegroep van het moment. In 2016 won de jonge band de World Reggae Contest, met complimenten van de jury. Dit jaar kwam hun debuutalbum uit: 'Peace, Love & Dub', opgenomen in de mythische Tuff Gong studios in Kingston, Jamaica. Zangers Joanne en Quincy wisselen elkaar perfect af en laten de 70's roots reggaevibes knallen.


CARMEL ZOUM dancehall - Fr/Congo/Berlin
Van Frans-Congolese oorsprong en werkend vanuit Berlijn: een echte 'world citizen' en dat hoor je in haar dancehall met Afrikaanse, drum 'n bass en dubstep klanken.


ACIDO PANTERA cumbia pop - Colombia
Electronica duo uit Bogota, Colombia. Ze producen pompende beats met lokale Latijns Amerikaanse ritmes en instrumenten. Chapinero tot laat in de ochtend!
-----------------------
Voor het precieze uurschema per podium is het nog even wachten, hier alvast de verdeling per festivaldag:


Donderdag 9 augustus (campingstage):
GENTZ


Vrijdag 10 augustus
GRUPO NICHE, TABOU COMBO, NELSON FREITAS, EPHREM J, CHARLES KING, ORIGINAL BURNING FLAMES, EDDY KENZO, CE'CILE, KUMBIA BORUKA, CARLYN XP, ZALAMA CREW


Zaterdag 11 augustus:
DADDY YANKEE, KAÏ, DAVID KADDA, GENTZ, ORIGINAL BURNING FLAMES, JACOB DESVARIEUX, CARLYN XP, DESCEMER BUENO, BROEDERLIEFDE, CARMEL ZOUM, THE DUBBEEZ, CHARLES KING, ACIDO PANTERA