KASSAV'

KASSAV'

KASSAV'

Guadeloupe/Martinique

KASSAV' werd in 1979 opgericht door Jacob Desvarieux, Georges en Pierre-Édouard Décimus en is sindsdien legendarisch geworden. Door de Caraïben en Guadeloupe en Martinique in het bijzonder op de muzikale kaart te zetten en heeft in heel veel landen zouk bekend gemaakt. Het genre is populairder dan ooit en sijpelt door in vele producties van jonge artiesten die de zouk microbe ook voelen.

Met deze tour en dit concert brengt Kassav' een hommage aan Jacob Desvarieux.
Die in 2021 werd meegesleept door Covid en een enorme leegte achter zich laat. Groot was het respect en men kreeg vele steunbetuigingen uit de gehele Caraïbische regio en de rest van de wereld. Want KASSAV' en met uitstek de goedlachse Jacob wordt ver buiten zijn eigen land enorm geliefd.

KASSAV' kan beroeren en hypnotiseren. Ze vullen nog steeds vele zalen en gingen op tournee in meer dan 82 landen. Met teksten verankerd in de realiteit van het Caraïbisch gebied heeft deze aanstekelijke muziek, die zich voedt met de ritmes van gwo-ka uit Guadeloupe en ti-bwa uit Martinique de welomschreven codes van Caraïbische muziek overstegen. Het transformeerde de jaren '80 maar ook de daaropvolgende decennia tot een dansvloer. Zelfs tot in Japan of de USSR, waar de groep met open armen werd ontvangen, waardoor KASSAV' de eerste groep zwarte muzikanten was die daar speelde. Meer dan veertig jaar na de oprichting klinken hun tijdloze successen nog steeds fris en dansbaar.

KASSAV' online

Speelde op Antilliaanse Feesten in