Tabou Combo

Tabou Combo

Tabou Combo

Haïti

Tabou Combo - de levende legende van de Haïtiaanse compas - ontstond in het gezegende jaar 1968 in Pétionville, een wijk in hoofdstad Port-au-Prince. Dit jaar viert de groep zijn 50ste muzikale verjaardag. De eerste leden van toen zijn nog steeds present: Kapi op percussie, drummer Herman Nau, Jean-Claud-Jean op gitaar en zangers Shoubou en Fanfan. Reynald Valme op conga's en Ralphe Condé - de beste gitarist in de Haïtiaanse compas - zijn ook oudgedienden.

Tabou Combo heeft een indrukwekkende discografie. Hun oudste werk uit de jaren '70 laat een pure, bezwerende sound horen met centrale gitaar, drums en accordeon. De LP's 'A La Canne a Sucre', '8th Sacrament' en 'Respect' zijn mijlpalen uit die begintijd. In 1974 scoren ze zelfs een nummer één hit in Frankrijk met het onsterfelijke 'New York City'. Dat is meteen de stad waar de groep naartoe verkast om hun muziek internationaal te laten renderen.
Daarna horen we een sound met een hoger funk-gehalte. De vijfdelige CD-reeks 'Anthology' verzamelde alle Tabou-muziek uit de hoogdagen van hun carrière. In de jaren '90 bleef de groep op zijn top: hits als 'Zap Zap' en 'Aux Antilles' zijn zowat het muzikale toppunt van creatief Haïti en bij uitbreiding de hele Caraïben. Tabou's laatste studio-album is 'Conpas to the world' uit 2011.

Tabou Combo viert dit jaar zijn 50ste verjaardag ook voor zijn Parijse fans in de 7.000 capaciteitstempel Zénith.
De band stond eerder al op het Hoogstraatse podium: voor het eerst in '93, daarna in het legendarisch uitverkochte jaar '97, toen ook met Oscar d'Leon en Alfredo Gutierrez, en voor het laatst in '98 tijdens de eerste editie van de Antilliaanse Feesten Indoor in het Antwerpse Sportpaleis.
Wij verwelkomen deze legendarische band met meer dan een warm hart. Tabou Combo komt op uitnodiging van de Antilliaanse Feesten exclusief naar Hoogstraten.

Tabou Combo online

Speelde op Antilliaanse Feesten in