Tabou Combo

Tabou Combo

Haïti
♦   vrijdag

'Rhythm is the essence of Tabou Combo.'

Living legends, Tabou Combo, ontstond in het gezegende jaar 1968 in Pétionville, een wijk in hoofdstad Port-au-Prince, Haïti. Ze spelen een exclusief Europees concert op uitnodiging van de Antilliaanse Feesten. Fantastische compas van de grootmeesters zelf.

Ze hebben een indrukwekkende discografie. Hun oudste werk uit de jaren '70 laat een pure, bezwerende sound horen met centrale gitaar, drums en accordeon. De LP's 'A La Canne a Sucre', '8th Sacrament' en 'Respect' zijn mijlpalen uit die begintijd. In 1974 scoren ze een nummer één hit in Frankrijk met het onsterfelijke 'New York City'. Dat is meteen de stad waar de groep naartoe verkast om hun muziek internationaal te laten renderen. Daarna horen we een sound met een hoger funk-gehalte. De vijfdelige CD-reeks 'Anthology' verzamelde alle Tabou-muziek uit de hoogdagen van hun carrière. In de jaren '90 bleef de groep op zijn top: hits als 'Zap Zap' en 'Aux Antilles' zijn zowat het muzikale toppunt van creatief Haïti en bij uitbreiding de hele Caraïben.

De legendarische zanger Shoubou, die door gezondheidsproblemen afgehaakt, word vervangen door Djumay. Ex-zanger van de band KDM. Wij verwelkomen deze legendarische band met meer dan een warm hart.

Tabou Combo online

Speelde op Antilliaanse Feesten in